czwartek, 15 maja 2025

DESER Z MARAKUI I MANGO Z BAZYLIĄ I SYROPEM Z AGAWY

Dzisiaj proponuję Wam zupełnie prosty przepis na deser owocowy z marakui i mango, który szczególnie polecam osobom dbającym o linię i unikającym cukru. Zawiera tylko odrobinę syropu z agawy, i listki bazylii. Można go również podać na śniadanie, na podwieczorek lub na letni bufet.















Pzygotowanie: 10 min.

Porcja dla 4 osób:

● 4 owoce marakui

● 1 mango (dojrzałe, średniej wielkości)

● 6 listków bazylii

● odrobina syropu z agawy (opcjonalnie)

 

Préparation :

Mango obierz i pokrój w kostkę.

Marakuję przekrój na pół i wybierz miąższ. Wymieszaj z pokrojoną w kostkę mango i drobno pociętymi listkami bazylii.

Przełóż do skorupek owoców marakui, i podaj. Polej odrobiną syropu z agawy, ilość wedle uznania.

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz