Dzisiaj proponuję Wam zupełnie prosty przepis na deser owocowy z marakui i mango, który szczególnie polecam osobom dbającym o linię i unikającym cukru. Zawiera tylko odrobinę syropu z agawy, i listki bazylii. Można go również podać na śniadanie, na podwieczorek lub na letni bufet.
Pzygotowanie: 10 min.
Porcja dla 4 osób:
● 4 owoce marakui
● 1 mango (dojrzałe, średniej
wielkości)
● 6 listków bazylii
● odrobina syropu z agawy (opcjonalnie)
Préparation :
Mango obierz i
pokrój w kostkę.
Marakuję przekrój
na pół i wybierz miąższ. Wymieszaj z pokrojoną w kostkę mango i drobno pociętymi
listkami bazylii.
Przełóż do
skorupek owoców marakui, i podaj. Polej odrobiną syropu z agawy, ilość wedle
uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz