czwartek, 25 lipca 2019

GAZPACHO Z TRUSKAWEK, POMIDORÓW I KOPRU WŁOSKIEGO


Hiszpańskie gazpacho jest idealne na upalne dni, tradycjnie przygotowuje się je z pomidorów, papryki i ogórka, ja proponuję Wam oryginalne gazpacho z truskawek, pomidorów i kopru włoskiego.







Przygotowanie: 20 min.

Porcja dla 4 osób

Składniki :

● 250 g truskawek

● 150 g pomidorów śliwkowych

● 1 fenkuł (koper włoski)

● ocet balsamiczny

Przygotowanie:

Umyj truskawki, pomidory i koper włoski.

Usuń szypułki truskawek. Pomidory obierz ze skórki i usuń pestki.

Z fenkuła odetnij zieloną część, odłóż na bok, usuń zewnętrzne twarde liście korzonek. Pozostałe liście drobno posiekaj.

Zmiskuj dokładnie wszystkie składniki. Dodaj odrobinę octu balsamicznego  i ewentualnie trochę wody, jeśli gaspacho wydaje Ci się zbyt gęste.

Podawaj gaspacho schłodzone, udekoruj natką kopru.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz