Prosty przepis na mus porzeczkowy, idealny, lekki deser na lato!
Przygotowanie: 20
min.
Chłodzenie: 1 godz.
Porcja dla 4 osób:
● 200 g
czerwonych porzeczek (+4 kiście do dekoracji)
● 100 g cukru
● 6 listków
mięty (+ kilka listków do dekoracji)
● 2 białka
jajek bio
● ½ ziarna
tonka
Przygotowanie:
Ubij białka na
sztywno, odstaw.
Zetrzyj ziarno
tonki. Oberwij listki mięty. Oberwij porzeczki.
Zmiksuj dokładnie porzeczki z
listkami mięty, startymi ziarnami tonki i cukrem, a następnie delikatnie
domieszaj ubite na sztywno białka. Uzyskany mus przełóż do szklanek, odstaw do
schłodzenia na około 1 godz. Przed podaniem udekoruj listkami mięty i kiścią porzeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz