Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne danie warzywne, proste w przygotowaniu, można je również podać jako przekąskę do bufetu, do grilla, na imprezę. Jest kolorowe, ładnie się prezentuje, a przede wszystkim jest niezwykle smaczne.
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 35 min.
Porcja dla 4 osób :
● 4
czerwone papryki
●
400 g koziego twarożku
●
40 g orzeszków piniowych
● 2
szalotki
● 1
pęczek świeżej bazylii i szczypiorku
(lub
innych świeżych ziół, wedle uznania)
● 3
łyżki oliwy z oliwek
● 2
szczypty pieprzu Cayenne
● sól,
pieprz
Przygotowanie :
Pparyki
przekrój wzdłuż na pół, usuń gniazda nasienne.
Ułóż
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego papiernika na
około 30 minut, przewracając je kilka razy podczas pieczenia.
W
międzyczasie wymieszaj w misce kozi twarożek, orzeszki piniowe, drobno
posiekane szalotki, posiekane listki bazylii i szczypiorku. Posól, popieprz,
dodaj pieprz kajeński, oliwęz oliwek.
Tak
przygotowanym farszem wypełnij paprykę, wstaw ponownie do piekarnika i zapiekaj
około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz