Przygotowanie 10 min
Pieczenie 20 min
Dla 4 osób :
500 g pomidorków
koktajlowych
3 ząbki czosnku
6 gałązek świeżego
tymianku
3 łyżki płynnego miodu
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Rozgrzej piekarnik do
temperatury 200°C. Pomidorki umyj i
zetnij z nich czubki. Umieść je w wysmarowanym
oliwą naczyniu żaroodpornym. Gałązki tymianku podziel na mniejsze. Czosnek
obierz i drobno posiekaj. Posyp nim z wierzchu pomidorki.
Posól i popieprz.
Polej miodem i oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez
około 20 minut, od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia. Podawaj
z grillowaną rybą lub mięsem.
Boskie pomidorki!
OdpowiedzUsuńDzięki za dodanie przepisu do akcji pomidorowej :)
Dziękuję!!
OdpowiedzUsuń