Przygotowanie :
15 min
Dla 4 osób
2 dojrzałe awokado
4 pomidory
2 cebulki dymki
Garść orzeszków piniowych
1 cytryna
4 łyżki oliwy z
oliwek
1 łyżka octu
balsamicznego
Sól, pieprz
Pomidory natnij delikatnie
od góry w krzyżyk, zalej wrzątkiem (1-2 minuty) i obierz ze skórki. Usuń pestki
i pokrój w drobną kostkę. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i pokrój w
kostkę. Cebulki obierz i drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj sok z cytryny,
oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Połącz wszystkie składniki z sosem. Wstaw do
lodówki na godzinę. Aby ładnie podać
tatar użyj obręczy do formowania potraw albo wypełnij nim szklane kokilki, a
następnie wyłóż zawartość na talerz odwracając je do góry dnem.
Bardzo fajny pomysł na przekąskę - wygląda bosko a smakuje zapewne równie dobrze :))
OdpowiedzUsuńwww.missplanner.pl
Ogromnie dziękuję Magda, cieszę się, że moja sałatka Ci się podoba, jest bardzo prosta, ale zarazem bardzo smaczna. Na co dzień lubię proste, szybkie dania, ale z nutką oryginalności.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam
Angie
Pomidory z awokado wspaniale się komponują.
OdpowiedzUsuńMiło mi, że dołączyłaś do akcji pomidorowej. :)
Bardzo dziękuję za miły komentarz. Serdecznie pozdrawiam!
UsuńDziękuję za dobry pomysł ja sam mam korzenie Francuskie :)
OdpowiedzUsuń