Dziś proponuję Wam prosty przepis na zdrową pełną witamin
sałatkę, nie wymagającą wielu składników, a więc idealną do przyrządzenia w tym
trudnym dla nas wszystkich okresie. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, uważajcie
na siebie!
Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który
jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i
życie.
Przygotowanie: 15 min.
Porcja dla 4 osób
Składniki :
● ½ czerwonej kapusty
● 1 zielone jabłko (typu Granny Smith)
● 65 g wyłuskanych orzechów włoskich
● 20 g pestek dyni
● 2 łyżka oleju z orzecha włoskiego
● 2 łyżeczki octu jabłkowego
● sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę umyj i drobno poszatkuj.
Jabłko umyj, nie obieraj i pokrój w cienkie talarki.
W
miseczce wymieszaj olej, ocet, sól i pieprz.
Domieszaj
kapustę. Dodaj jabłka, delikatnie wymieszaj.
Pestki dyni i rozdrobnione orzechy włoskie upraż na suchej patelni przez kilka minut.
Przełóż sałatkę do miseczek, posyp pestkami dyni i
orzechów, i podaj. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz