piątek, 3 kwietnia 2020

SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, ZIELONEGO JABŁKA I ORZECHÓW WŁOSKICH


Dziś proponuję Wam prosty przepis na zdrową pełną witamin sałatkę, nie wymagającą wielu składników, a więc idealną do przyrządzenia w tym trudnym dla nas wszystkich okresie. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, uważajcie na siebie!

Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie.




Przygotowanie: 15 min.

Porcja dla 4 osób

Składniki :

● ½ czerwonej kapusty

● 1 zielone jabłko (typu Granny Smith)

● 65 g wyłuskanych orzechów włoskich

● 20 g pestek dyni

● 2 łyżka oleju z orzecha włoskiego

● 2 łyżeczki octu jabłkowego

● sól, pieprz



Przygotowanie:

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Jabłko umyj, nie obieraj i pokrój w cienkie talarki.

W miseczce wymieszaj olej, ocet, sól i pieprz.

Domieszaj kapustę. Dodaj jabłka, delikatnie wymieszaj.

Pestki dyni i rozdrobnione orzechy włoskie upraż na suchej patelni przez kilka minut.

Przełóż sałatkę do miseczek, posyp pestkami dyni i orzechów, i podaj. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz