Dla 1 osoby:
● 150 ml mleka
migdałowego (niesłodzonego)
● 100 ml wody
kokosowej*
● 2 łyżki organicznej
surowej czekolady w proszku lub
startej gorzkiej
czekolady z zawartością 95% kakao
●1 banan
● 3 daktyle
● 1 łyżka soku z
cytryny
● 1 łyżka ekstraktu
waniliowego
● 2 łyżki syropu z
agawy (opcjonalnie)
Banany pokrój w
talarki, z daktyli usuń pestki, i pokrój je w drobną kostkę. Wszystkie
składniki zblenduj. Smacznego!
*Wodę kokosową
znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością, możesz również użyć tylko mleka
migdałowego.
Wygląda pysznie a na pewno jeszcze lepiej smakuje ! :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za przemiły komentarz.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie