Dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 min
● 2 nieduże bagietki
(lub 8 dużych kromek chleba)
● 2 Garście młodego szpinaku
● kawałek sera
roquefort lub innego sera z błękitną pleśnią (np. Lazur lub Saint Agur)
● pieprz świeżo
mielony
● oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Umyj i osusz liście
szpinaku. Upraż migdały na suchej patelni. Ser pokrój na plastry. Bagietki pokrój
na 4 równe kawałki, każdy z nich rozetnij i przełóż plastrami sera, połóż na
nim po kilka liści szpinaku, posyp gorącymi migdałami i pieprzem, skrop oliwą i
przykryj wierzchami bagietki (jeśli używasz kromek chleba, przełóż je plastrami
sera, liśćmi szpinaku i skrop oliwą, przykryj drugą kromką chleba). Podawaj
kanapki od razu albo… zapakuj do pudełka i zabierz do pracy.
aż zgłodniałam! musi być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję! Naprawdę jest pyszna!
OdpowiedzUsuń